joi, 20 mai 2010

Yandex Alpha version accesibilă acum la nivel modial

Yandex Alpha Version
Yandex, denumit și Google-ul Rusiei, a lansat pe 19 mai 2010, versiunea alpha, ce oferă acum utilizatorilor săi oportunitatea căutarii și identificării unor site-uri străine, ceea ce implică accesarea informațiilor accesibile la nivel mondial. Acest serviciu este disponibil pe www.yandex.com - site experimental pentru testarea noilor algoritmi.

Yandex indexează acum, ca și Google, site-uri străine și le adaugă în lista rezultatelor sale din ultimii 2 ani. Studiile au arătat că, rușii sunt interesați numai de informațiile cuprinse pe website-urile scrise în limba rusă, dar cu toate acestea site-urile străine au fost adaugate în search results ca o chestiune suplimentară pe lângă rezultatele identificate de acest search engine la nivel modial. Versiunea Alpha a fost creată ca o necesitate a indentificării și rezultatelor privind site-urile străine, în situația necesității unei astfel de informații. Ultima versiune va fi imbunătățită în viitor pe baza feed-back-urilor utilizatorilor și interogărilor statistice.

Deși search-ul privind caracterele latine este de numai 15 % aceasta nu a reprezentat un impediment, întrucât versiunea Alpha crează posibilitatea găsirii unor aspecte diferite la nivel modial, față de cele prezentate în cadrul website-urilor locale. Acum, Yandex a indexat mai mult de 4 miliarde de pagini web străine în limbajul latin, din care majoritatea sunt în limba engleză.

Ca un atu suplimentar, Yandex a adăugat și o traducere automată de pagini găsite în limba engleză, germană, spaniolă. franceză și italiană pentru utilizatorii ce au nevoie de ajutor în traducerea paginilor web rezultate.

Mai multe informații:
http://company.yandex.ru/news/press_releases/2010/0519/index.xml