joi, 23 septembrie 2010

Google Instant Ecologic

După mai multe discuţii anumite bloguri şi site-uri privind noul util Google, ne-am decis să vă prezentăm câteva informaţii şi articole (cum ar fi Google Instant Prezentare), pentru o mai bună înţelegere a modului ecologic de a utiliza acest serviciu.


Există multe articole în legătură cu acest subiect, şi anume consumul de energie cu ajutorul noului serviciu Google Instant. Google a precizat câteva cifre privind această noutate, aşa cum motorul de căutare a anticipat aprox 5-7 cereri pentru căutările unui utilizator. Ceea ce înseamnă că există de până la 7 ori mai multe cereri pe serverele Google, decât înainte.Utilizatorii pot găsi uşor informaţii în acest sens, astfel încât Google precizează că, aceştia pot salvă între 2 şi 5 secunde per căutare.

Aţi înţeles bine, pentru a economisi de la 2 la 5 secunde pentru identificarea unui site, utilizatorii vor utiliza cu până la 7 ori mai mult serverele Google pe care le doresc sau nu. De aceea se pune problemă consumului de energie despre care numeroase bloguri şi site-uri vorbesc. În ianuarie 2009, Google a prezentat un articol privind consumul energetic al unei căutări efectuate prin Google Search. O căutare efecutata de către un utilizator prin Google Search utilizează în jur de 0.0003 kwh şi produce în jur de 0.2 grams CO2. Pentru moment nu există cifre oficiale privind consumul electric ( principală sursă de energie utilizată de google) pentru noul serviciu Google Instant. Trebuie ştiut că, Google a investit enorm în energie, cum ar fi: panouri solare sau eoliene şi a creat multe datacenter, care nu sunt încă utilizate la pamametrii maximi, iar în această manieră Google a reuşit să rentabilizeze infrastructurile şi consumul de energie.

Google continuă optimizarea acestora şi dezvolarea ecologică pentru a ajută planetă, spre exemplu Mountain View utilizează un enorm panou solar pentru a deţine energie, precum şi în energia verde pentru un maxim de eficientă.


Sursa :
http://googleblog.blogspot.com/2010/09/google-instant-behind-scenes.html
http://googleblog.blogspot.com/2009/01/powering-google-search.html