miercuri, 5 mai 2021

Iată cele mai bune SSD-uri de cumpărat în 2021

 

 

                              Top 11 NVMe, PCIe, SATA & M.2 SSDs

      - 1.Samsung 970 EVO Plus;

      - 2. P1 crucială;

      - 3.Crucial MX500;

      - 4.Samsung 860 EVO;

      - 5.Seagate FireCuda 510;

      -6.WD Black SN750;

      -7.Samsung 970 Pro;

      -8.HP S700 Pro;

      -9.ADATA XPG SX8200;

      -10.Addlink S70;    

      -11.Corsair Force MP600;  

    Fie că aveți nevoie să vă actualizați unitatea internă sau stocarea externă, SSD-urile (Solid-State Drive) sunt cea mai bună opțiune pentru end-useri in general. SSD-urile sunt mult mai rapide, fiabile, eficiente și durabile decât HDD-urile (hard disk-uri). 

    SSD-ul  folosește memoria flash pentru a stoca date, ceea ce le face mai rapide decât HDD-urile convenționale. Deci, dacă ați experimentat computerele sau laptopurile cu hard disk lent, ar trebui să faceți upgrade sau să îl înlocuiți cu cel mai bun SSD. 

    În acest fel, puteți profita din plin de computerul sau laptopul proaspat upgradat si mult mai responsiv fata de cele cu Hard-disk normal. În prezent, SSD-urile sunt mai ieftine ca niciodată. Prin urmare, dacă aveti un buget restrans, atunci nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la prețul actualizării sau înlocuirii hard disk-ului existent cu cel mai bun SSD de pe sistemul dvs. 

    De asemenea, pentru instalarea celui mai rapid SSD care oferă o viteză enormă, nu aveți nevoie de PC-uri sau laptopuri performante pentru a profita din plin. Există o gamă largă de SSD-uri încorporate și opțiuni de stocare externă pe piață. Prin urmare, dacă sunteți gamer și doriți să sporiți performanța computerului sau doar dacă aveți nevoie să faceți upgrade la hard disk-urile învechite, SSD-urile merită luate în considerare.

 

    Alegerea celui mai bun SSD este dificil și dificil pentru unii utilizatori să ia o decizie cu privire la selectarea celui mai bun SSD. Deoarece un SSD bun este esențial pentru ca sistemul dvs. să-și sporească performanțele. 

    Pe piața actuală, SSD-urile sunt disponibile în diferite varietăți, de la dimensiuni, capacități, performanță la prețurile sale. În plus, atunci când cumpărați cea mai bună unitate SSD, ar trebui să luați în considerare compatibilitatea și durata de viață a acesteia. Prin urmare, dacă doriți să cumpărați cel mai bun SSD in 2021 pentru computer sau laptop dar nu puteți alege pe cel potrivit. 

    Apoi, citiți cu atenție ghidul nostru, deoarece am enumerat câțiva dintre factorii importanți care vă vor ajuta să achiziționați cea mai bună unitate SSD.  

 

                                               Tipuri de SSD-uri :                                        

     Există diferite tipuri de SSD-uri disponibile pe piață, sunt diferite ca mărime, depozitare, viteză și preț. Acum depinde de dvs., ce tip de SSD doriți să cumpărați în funcție de bugetul dvs și dacă este compatibil sau nu cu placa de bază a laptopului ? 

    Mai jos sunt câteva dintre tipurile importante de SSD, SATA, este un conector de interfață utilizat de SSD-uri pentru conectarea sistemului cu SSD-ul. Pentru a conecta laptopurile sau desktopurile cu SSD-uri, are nevoie de o interfață de conectare.

     SATA : este un conector de interfață care oferă conexiunea la interfață. SATA este cunoscut ca vechiul sistem cu doi conectori. Unitățile SSD bazate pe SATA sunt cele mai bune pentru laptopurile și desktop-urile mai vechi care nu au tipurile de conectori SSD mai noi. Performanța SSD-urilor SATA este bună, deoarece viteza de transfer a fișierelor este de 4,8 Gb / s (600 MB / s). Deci, dacă sistemul dvs. acceptă acest tip de SSD, îl veți găsi la un preț accesibil. 

    PCIe :  Dacă doriți un SSD rapid și care să ofere performanțe mai bune și, de asemenea, nu sunteți conștienți de preț, atunci cea mai bună alegere pentru dvs. este PCIe (Peripheral Component Interconnect Express). Suportă benzi 1X, 4X, 8X și 16X, în timp ce viteza de transfer pe bandă este de până la 985 MB / s. Mai mult, NVMe (Non-Volatile Memory Express) este cea mai bună alegere decât AHCI (Advance Host Controller Interface), deoarece NVMe este special conceput pentru unitățile SSD PCIe. 

   AHCI : a fost conceput atât pentru SSD, cât și pentru HDD cu ceva timp în urmă. De asemenea, performanța NVMe este mult mai bună decât AHCI. 

    M.2 SSD-urile M.2 sunt o operă de artă și sunt superioare tuturor celorlalte tipuri de SSD-uri. SSD-urile M.2 oferă viteză și performanță ridicate. Aceste mici SSD-uri sunt concepute special pentru a se potrivi cu ușurință pe dispozitive subțiri precum notebook-uri și tablete. În plus, viteza sa este de până la 4 GB / s. În afară de viteza sa, suportă și SATA 3.0, NVMe 3.0 și USB 3.0. 

    Cel mai bun SSD M.2 vine în trei tipuri, iar prețul lor este, deasemenea, diferit unul de celălalt. Acestia sunt :  „B”, „M” și „B + M”. Pinii de tastare „B” (12-19) oferă 2 benzi, pe pinii : „M” (59-66) oferă lățime de bandă de 4x benzi, în timp ce pinii : „B + M” cresc compatibilitatea ambelor sloturi. Factorul de formă sau dimensiunea fizică Dacă doreste achizitionarea unui SSD pentru laptop sau computer, atunci ar trebui să verificați dimensiunea sau factorul de formă al unității SSD. 

    Factorii de formă arată dacă SSD-ul se va potrivi în șasiul sistemului dvs sau nu. Am descris mai jos factorii de formă populari și de asemenea, modul în care aceștia sunt diferiți unul de celălalt nu doar în ceea ce privește dimensiunile, ci și în alte aspecte. 

    Factor de formă de 2,5 inci este una dintre dimensiunile comune pentru SSD SATA. Dimensiunile fizice ale SSD-ului SATA de 2,5 inci sunt aceleași cu cele ale hard diskului de 2,5 inci utilizate la laptopuri sau desktop-uri. Deși hard disk-urile de 2,5 inci sunt mai grele decât SSD-ul SATA de 2,5 inci. Un SSD de 2,5 inch poate fi utilizat pe desktop-uri și laptopuri. 

    M.2 Factor de formă M.2 este un factor de formă mic pentru SSD-uri. Aceste unități în stare solidă sunt disponibile în diferite dimensiuni, adică : 2280, 2260, 22110, 2230 și 2242.     Primele două cifre arată lățimea în milimetri, iar celelalte cifre arată lungimea SSD în milimetri. 2230, 2242 și 2260 sunt factori de formă foarte compacți dar doar câteva unități în stare solidă sunt disponibile în aceste dimensiuni. 

    Cel mai frecvent și mai popular factor de formă este 2280. Majoritatea plăcilor de bază acceptă până la 2280 factor de formă. SSD-urile M.2 SATA, NVMe și PCIe sunt disponibile în formatul M.2. De asemenea, pentru diferențierea dintre aceste două, unitatea SSD M.2 SATA are două crestături la capătul conectorului, iar M.2 NVMe are o crestătură la capătul conectorului. 

    Unitățile SSD M.2 pot fi utilizate în laptopuri și desktop-uri dacă placa lor de bază are un slot M.2 și acceptă, de asemenea, SSD-urile M.2 SATA sau NVMe. Factor de formă mSATA Unitatea SSD mSATA sau Mini-SATA este un factor de formă mic și vechi care a fost înlocuit cu factorul de formă M.2. Poate fi folosit în laptopuri prin intermediul slotului mSATA. 

    Are o lățime de 30 mm și o lungime de 50,95 mm. Unitățile mSATA sunt rare în zilele noastre dar dacă laptopul dvs are un slot mSATA, îl puteți cumpăra și utiliza pe laptop.         Pentru  obtinerea unei performanțe optime, atunci ar trebui să cumpărați cel mai rapid SSD dar o astfel de unitate solid-state vine cu un preț mai mare. Când vine vorba de viteză sau performanță, SSD-urile NVMe sunt mult mai rapide decât SSD-urile SATA. SSD-urile PCIe 3.0 NVMe sunt de șase ori mai rapide.

 

Sursa : https://www.segmentblue.com/best-ssd/