luni, 10 mai 2021

Nu Puteți Rula Ryzen 5000 Pe Vechea Dvs Placă De Bază

 

                                   


  

    Incă nu se poate folosi oficial cel mai nou procesor de desktop Ryzen 5000 pe  pe plăcile de bază de generatie mai veche.   
    Cei care dețin plăci cu cipset : X370, B350 și A320 știau deja acest lucru, fapt declarat cu ceva vreme in urma.Dar cea mai recentă stire, acoperită de Hassan Mujtaba, de la WCCFtech, a apărut atunci când clienții ASRock au fost prinși trecând în jurul valorii de BIOS-uri beta care permiteau de fapt ca Ryzen 5000 să fie compatibile cu placile de baza mai vechi
    Din păcate, avertismentul de la  AMD atesta faptul că :  X370 nu ar trebui să accepte procesorul Vermeer, potrivit unui e-mail postat săptămâna trecută.



                              Cele mai bune procesoare pentru jocuri :

    
    AMD in trecut a fost generos cu suportul pentru procesoare dar se pare că pentru : X370  nu va exista suport Zen 3.

    Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru PCWorld: „AMD nu intenționează să activeze sau să sprijine AMD Ryzen 5000 Series pe chipset-urile AMD 300 Series.                 Clienții acestor plăci de bază sunt sfătuiți să facă upgrade la o placă de bază mai nouă cu un BIOS compatibil. ” Dacă sună familiar, același lucru i-a spus AMD lui Paul Alcorn despre Tom’s Hardware în luna Decembrie.
    PCWorld a contactat ASRock și alți producători de forumuri pentru comentarii și  s-a discutat cu câțiva producători și au spus că suportul BIOS BETA pentru procesoarele AMD Ryzen 5000 pe plăcile de bază X370 este într-adevăr posibil”, a spus Mujtaba, adăugând: „AMD le-a restricționat chiar și o versiune BETA”.

        Pentru a fi corecti, AMD nu încearcă să faca un Buzz Killington. AMD a permis suportul beta pentru plăcile :  X470 dar suportul pentru X370 nefiind adecvat pentru acesta.
        „Placa de bază medie a Seriei AMD 400 are avantaje tehnice cheie față de placa de bază medie a Seriei 300, inclusiv configurație VRM, topologie de urmărire a memoriei și straturi PCB”, a spus AMD. „Pentru a asigura cea mai bună experiență posibilă pentru clienți, AMD trebuie să își concentreze asistența asupra produselor AMD 400 și 500.
    Clienții cu o placă de bază AMD 300 Series sunt sfătuiți să facă upgrade la o placă de bază mai nouă și mai avansată, cu suport BIOS pentru procesoarele AMD Ryzen 5000 Series. ” Din punct de vedere arhitectural nici plăcile de bază mai vechi nu ar putea suporta cerințele de tensiune ale celor mai noi cipuri, ceea ce crește șansele de a deruta clienții in general.
    Pentru ca o companie de succes să aiba clienții fideli si  satisfactia acestora să fie pe masura asteptarilor, trebuie să existe linii de productie care să nu-i încurce.

 

Sursa : https://www.pcworld.com/article/3617293/why-you-cant-run-ryzen-5000-on-old-amd-motherboards.html