luni, 23 august 2010

Like.com a fost achizitionat de catre Google

Din 2006, Like.com si-a schimbat obiectul de e-commerce, iar Google a aflat acest lucru intrucat au cunoscut deja compania care avea sa administreze website-ul, si anume compania Riya.




Iata povestea! Like.com este administrat in prezent de catre Riya, companie apropiata de Google printr-o posibila achizitie din 2005. In acea perioada Riya dezvoltase deja un sistem pentru recunoasterea figurilor cu ajutorul fotografiilor. In acelasi timp si Google insa nu a realizat tranzactia privind achizitia companiei. Produsul din 2005 a fost lasat la latitudinea companiei Ryia pana in 2009 pentru a se concentra pe e-commerce impreuna cu site-ul Like.com ce este un site care propune anumite diferite tematici. Riya utilizeaza acum propria sa tehnologie pentru recunoasterea imaginilor pentru a permite utilizatorilor sa caute imagini similare cu ajutorul noului site Like.com. Aceasta se utilizeaza in special pentru shopping-ul online de catre femei, produsul permite accesarea unor produse cimilare si interesante pentru o alegere corespunzatoare. Aceasta tehnologie este foarte interesanta pentru e-commerce si foarte importanta pentru utilizatori ce reprezinta potentiali clienti pentru compania de e-commerce, deoarece aceasta tehnologie ofera produse pe care utilizatorii le vor aprecia si eventual achizitiona.



In 2010 Google impreuna cu toate aceste informatii a încercat să obţină această nouă tehnologie. Site-ul Like.com a fost creat cu un plafon de 50 milioane de dolari si aceasta a ramas si cifra sa de afaceri. Ceea ce constituie o achizitie importanta pentru Google, in valoare de 100 milioane de dolari este aceasta noua tehnologie pe care Google o dorea cu multi ani in urma.

Sursa: http://www.like.com/