vineri, 4 iunie 2010

ATI Radeon HD 5970

Potenţialul de overclocking masiv permite entuziaştilor de jocuri PC , să domine cu tehnologia DirectX 11 , extinzănd astfel experienţa folosită ATI Eyefinity şi să accelereze cu ATI Stream.


AMD lansează ATI Radeon HD 5970: Cea mai rapidă placă grafică din lume




AMD: a anunţat tranşa pilot în linia plăcilor grafice;ATI Radeon HD 5970, fiind cea mai rapidă placă video creată vreodată.Noul model ultra high-end se alatură unei liste tot mai mare ocupand locul I in lume. Pentru a sprijini pe deplin suportul hardware Microsoft DirectX 11 şi tehnologia ATI Eyefinity denumită multi-display.

Concepută pentru cele mai pretenţioase jocuri PC la rezoluţii ultra-high şi setările de calitate a imaginii, ATI Radeon HD 5970 are potenţialul de overclocking deblocat, acordând accesul fiecărui bit de putere performanţă maximă, fiind oferit prin intermediul software-ului ATI Overdrive technology. ATI Radeon HD 5970, de asemenea, lansează noile Alienware Area-51, Area-51 ALX Aurora pentru PC-uri desktop.


Capabilităţi record de overclocking cu tehnologia platformei Dragon

Se ia în prim-plan pentru utilizatorii care au cererea cea mai mare in măsură de control si tuning de performanţă. Capabilităţi de neegalat in overclocking ATI Radeon HD 5970; Prin intermediul design-ului unic , si al carcasei plăcii video , prevazută cu ventilator , se regăseşte o camera de vapori cu evacuare complet aerisită pentru a menţine componentele reci ,asigurănd capabilităţile de overclocking cât mai bune folosind ATI Overdrive technology. Combinaţie formidabilă de procesare impreună cu procesoarele Phenom II series si cipseturile plăcilor de baza dedicate seria 7.
ATI Radeon HD 5970 Oferă o rezoluţie maximă de 7680x1600; ATI CrossFireX tehnology oferă mai multă putere de procesare grafică pentru a oferi performanţe remarcabile in cele mai populare si binecunoscutele 20 de jocuri alături de tehnologia ATI Eyefinity.

-EA Phenomic
-Stalker
-BattleForge
-Call of Pripyat din SGC Game World
-Battlefield Bad Company 2
-DIRT 2 de la Codemasters
-Aliens vs Predator de la Rebellion
-Stăpânul Inelelor Online
-Dungeons and Dragons Online Eberron Unlimited de la Turbine


ATI Radeon HD 5970 oferă aproape 5 teraflopi de putere de calcul, asigurând performanţă superioară în cel mai recent suport hardware DirectX 11 , precum şi în versiunile anterioare de DirectX şi OpenGL. Cu cel mai puternic nucleul grafic construit pe tehnologia procesului de fabricaţie 40nm.




Oferind performanţe excelente atunci când este necesar, ATI Radeon HD 5970, de asemenea, conduce la o eficienţă energetică bună resursele neutilizate ale GPU-ului atunci când acestea nu sunt folosite duc la scăderea consumului de energie cu pana la 42,5 Waţi.

ATI Radeon HD 5970 este sprijinit de o gama larga de companii ; ASK, Asus, Club3D, Diamond, Gigabyte, HighTech, MSI, Sapphire, PowerColor, VisionTek şi XFX.

Lansarea ATI Radeon HD 5970 a organizat o serie de concursuri pentru sărbătorirea celor 40 de ani de activitate in lumea IT;Fanii AMD pe Facebook vor putea să intre pentru a câştiga unul dintre cele 10 Microsoft Xbox 360 sau unul de dintre cele 10 Nintendo Wii.

"Odată cu sosirea ATI Radeon HD 5970, cea mai rapidă placă grafică din lume, ne-am dovedit ca lider de necontestat", a spus Matt Skynner, vice-preşedintele şi managerul general AMD Graphics Group.

"Performanţă extraordinară ATI Radeon HD 5970 pentru Alienware Area-51, Area-51 ALX desktop-uri şi Aurora", a declarat Frank Azor, senior manager de produse de planificare si Dell Gaming." Prin oferirea acestui nivel de capacităţi grafice, precum şi îmbunătăţiri vizuale şi performanţelor obtinute cu ajutorul suportului hardware DirectX 11.

Sursă :
http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-5000/hd-5970/pages/ati-radeon-hd-5970-overview.aspx