joi, 16 septembrie 2010

Interviu CrawlTrack

Aici este de interviu al creatorului CrawlTrack, numit Jean-Denis Brun. Este un foarte popular program al webmasterilor pentru a analiza vizitele robotilor si pozitiile unui site în cadrul motoarelor de cautare, pentru a avea statistici simple, usor de înteles pentru accesarea de crawlere si pozitionarea site-ului. Acesta este un instrument de marketing foarte bun pentru afaceri si e-commerce.


Puteti defini în câteva cuvinte ceea ce reprezinta CrawlTrack pentru cititori?
- CrawlTrack este un script php care este conceput pentru a oferi webmasterilor o mare cantitate de informatii cu privire la site-ul lor pentru a-i ajuta sa optimizeze SEO lor. Acesta nu este doar un instrument, precum Google statistici analitice, dar, cu ajutorul php loc de javascript se poate da alt tip de informatii si de tot ceea ce notabil privind vizitele de roboti si unele încercari de hacking.

Cum ai ajuns la ideea de a crea CrawlTrack?
- Initial CrawlTrack a fost dezvoltat ca un instrument de monitorizare a robotilor, obiectivul a fost de a integra phpMyVisites. Integrarea nu a fost realizata si în cele din urma Crawltrack a fost lansat în mod independent, înca de aproape cinci ani. Apoi, evolutia a fost treptata, aceasta combina propriile mele necesitati ca webmaster si cele exprimate de catre utilizatori pentru a realiza în mod progresiv versiunea curenta. De exemplu, am vazut ca numarul de vizite ale robotilor a fost de fapt, încercari de injectare de cod sau sql.

Câte persoane au muncit pentru acest proiect?
- CrawlTrack: Desi Crawltrack este un proiect personal de la începutul anului, o duzina de oameni au ajutat prin diverse traduceri (exista opt limbi disponibile astazi) sau la codul cu participarea putin de la Philippe Villiers, ce a facut o treaba buna de optimizare si simplificarea codului.

Software-ul este disponibil din 2005. Am observat ca ati avut peste 41.000 descarcari, ceea ce reprezinta succesul acestui software. Care este motivul?
- Ce face Crawltrack de succes este ca, acesta este unul dintre putinele instrumente care sa permita mentinerea, activitatilor desfasurate de catre roboti. Am fost, de asemenea, surprins de popularitatea partidului anti-hacking, chiar daca toata lumea este constienta de faptul ca nu exista un mijloc de asigurare anti-hacking 100%. Dar, de pe acea latura exista o cerere reala, pe care am lansat-l iau la un alt scenariu, în care nu CrawlProtect ca va avea grija de protectie cu ajutorul unui. Htaccess. În cele în cele din urma,importanta este simplitatea interfatei care aduna informatii de pe o pagina.

În câte limbi este instrumentul?
- Instrument este disponibil în 8 limbi: franceza, engleza, spaniola, germana, Tarile de Jos, turca, rusa si bulgara. Sunt mândru însa de noile traduceri si de actualizarile existente, deoarece script-urile de upgrade nu au fost traduse.

Ai vreun sfat în legatura cu acest program pentru cititori, sfaturi pentru analiza statistica?
- Un prim sfat, odata ce programul a fost instalat, nu ezitati sa navigati în cadrul paginilor diferite. Adesea utilizatorii o sa gaseasca un raspuns la caracteristicile pe forum. Exista un numar de oua de Paste de identificat, documentatia nu dau detalii neaparat în legatura cu toate optiunile (fiind o chestiune dificila). În ceea ce priveste analiza statistici, trebuie sa vedem mai întîi câti roboti au vizitat site-ul. Este clar ca, pagina pe care robotii nu o pot gasi, niciodata nu va fi indexata. Acest prim pas poate corecta, eventual, structura site-ului pentru a îmbunatati indexarea. Vizitele utilizatorilor permit, de asemenea, sa cunoasteti ce este mai interesant în site-ul dv. si care sut cuvintele cheie cautate de catre acestia, ceea ce va ajuta la ameliorarea site-ului si la vizualizarea progresiei pe care acesta o face.

Pentru cei care doresc mai multe informatii, aici veti gasi un cont de Twitter pentru stiri CrawlTrack: Twitter Webmaster SEO script.
Si aici este link-ul de pe site-ul instrument de statistici pentru a obtine mai multe informatii: Webmaster SEO script.

Vom prezenta în curând mai multe detalii despre CrawlTrack de Jean-Denis Brun, care va va permite sa folositi si sa inteleageti diferite caracteristici pentru utilizarea de zi cu zi si pentru îmbunatatirea SEO.

Puteti urmari, de asemenea, pe Twitter pentru a fi notificat în viitor privind noile articole despre CrawlTrack: http://twitter.com/CalculatorWeb.

CrawlTrack este un instrument util pentru business si e-commerce, în cadrul sau veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie pentru a gestiona site-ul dvs. si pentru a optimiza motoarele de cautare.