marți, 8 iunie 2021

Cele Mai Bune 5 Surse De Alimentare De 550 Wați

                             


     Indiferent care sunt componentele PC-ului am învățat întotdeauna din propria experiență că dacă ignorați o sursă de alimentare fiabilă din cauza lipsei de numerar sau din orice alt  motiv, ar trebui să renunțați la construirea computerului.

    Mă confrunt cu reclamații frecvente din partea prietenilor și rudelor mele care îmi cer frecvent să repar PC-ul atunci când nu pornește și de cele mai multe ori placa lor de bază este moartă din cauza acelei cutii de o calitate
îndoielnică din metal și pur și simplu răspund că nu pot ajuta acum. Deci, oricât de ieftine ar fi componentele din interiorul calculatorului, sursa de alimentare ar trebui să fie cel puțin decentă până la nivelul în care vă poate proteja componentele de tensiuni oscilante de pe retea frecvent întalnite la noi.
    Pentru cei care construiesc un sistem de buget dedicat jocurilor și doresc cea mai bună sursă de alimentare de 550 wați, atunci luați în considerare cumpărarea unuia dintre următoarele cinci surse menționate mai jos. Dacă aveți îndoieli sau dacă aveți nevoie de asistență, lăsați un comentariu în secțiunea de comentarii de sub postare. 

                             1. Phanteks AMP Series 550W

Phanteks AMP Series 550W 80PLUS Gold

-80 Plus clasificat cu aur;

-Complet modular și foarte fiabil;

-Zgomot de undă foarte scăzut;

-Stabilitate mare a tensiunii;

 

        Sursele de alimentare  au fost întotdeauna etalonul pentru alte PSU-uri, iar FOCUS GX-550 este cel pe care l-ați dori dacă doriți o operațiune foarte fiabilă.GX este seria revizuită care a rezolvat problema închiderii alimentării al plăcilor grafice precum GTX 1080 Ti, Vega 64, 2080 Ti și altele.

        Este complet modular
ă și are 80 Plus Gold, care atinge până la 90% eficiență și menține o mentine in proportie de peste 85% pe durata funcționării de cele mai multe ori are un zgomot de undă foarte scăzut, cu mai puțin de 30dB pe linia de 3,3V, 5V și 12V. Deasemenea, reglarea tensiunii este excelentă, cu o abatere de numai 0,23% la 1). Este cu 10 dolari mai scumpă decât Phanteks dar are performanțe impresionante.  

 

                         2. EVGA SuperNOVA 550 GA

EVGA SuperNOVA 550 Ga

-80 Plus clasificat cu aur;

-Mod Eco pentru operare silențioasă;

-Zgomot de ondulare foarte scăzut și reglarea tensiunii strânse;

10 ani garanție;

        În timp ce sursele de alimentare "EVGA SuperNova G" anterioare nu au funcționat atât de bine, seria GA cu siguranță nu dezamăgește și își menține calitatea așa cum ar trebui să fie pentru a ajunge la această listă.Oferă o eficiență energetică de până la 90%, deoarece este clasificată 80 Plus Gold și este complet modulară pentru gestionarea cablurilor fără probleme.

        Dispune de un mod ECO care poate fi oprit sau pornit din spate dacă doriți o funcționare silențioasă care face ca ventilatorul să pornească atunci când sarcina totală depășește 40%.Abaterea în reglarea tensiunii a acestei surse ar trebui să fie aproape de 1%, așa cum au avut versiunile mai vechi și deasemenea, zgomotul nu trebuie să depășească 30dB.Deși nu este cea mai bună sursă pe care o puteți cumpăra, cu siguranță este suficient de stabilă pentru a fi luat
ă în considerare. 

 

                   3.Corsair RM550X

Corsair RM550X

-Eficiență energetică aproape de 90% de cele mai multe ori;

-Mod ventilator Zero RPM pentru sarcini sub 220W;

-Reglare ideală a tensiunii și ondulație scăzută;

-Alegere recomandată pentru jucători;

 

        Seria Corsair RM este probabil cea mai populară serie de surse de alimentare preferate de jucători.Ediția din 2018 este o unitate perfectă pentru orice construcție bugetară puternică.Are un design complet modular și o eficiență energetică 80 Plus Gold, care este de cele mai multe ori aproape de 90%.În ciuda faptului că este simplă din punct de vedere estetic, este una dintre cele mai recomandate surse de alimentare din prezent, deoarece performanța contează mai mult.

        Are o reglare foarte bună a tensiunii, precum și un zgomot redus, care indică faptul că poate furniza tensiuni consistente și precise componentelor.Are un ventilator de 135 mm care se oprește atunci când sarcina este sub 220W, ceea ce face ca sistemul să fie complet silențios.Deși unitatea este puțin mai scumpă decât celelalte de mai sus, este o alegere bună.


 

                  4.Seasonic FOCUS GX-550


Seasonic FOCUS GX-550

-80 Plus clasificat cu aur;

-Complet modular și foarte fiabil;

-Zgomot de undă foarte scăzut;

-Stabilitate mare a tensiunii;

 

În exterior, sursa este destul de simpla dar anumite caracteristici diferențiază in functie de furnizori și modele.Seasonic GX-550 a oferit o combinație excelentă de caracteristici și preț și se poate vedea ca o valoare remarcabilă:

    Gradul de eficiență Gold 80+ minimizează energia reziduală pe care o disipează sursa, ceea ce înseamnă că generează mai puțină sarcină termică pentru sistemul de răcire, ducând la economii considerabile de funcționare și mai important, la o fiabilitate generală mai bună.

    Cooler-ul sursei produce într-adevăr un zgomot redus, ceea ce este deosebit de important pentru func
ționarea acestei unități într-o suită de post-producție media.Abilitatea de a comuta această sursă în modul fără ventilator atunci când funcționează la sarcină ușoară este atractivă dar sincer, ventilatorul produce un zgomot suficient de mic încât să nu știi dacă aceasta este o caracteristică cheie.Totuși, este ceva ce apreciem atunci când lucrăm la activități sensibile la zgomot, cum ar fi voice over.


              5.ASUS ROG Strix 550W

ASUS ROG Strix 550W

-Eficiență energetică aproape de 90% de cele mai multe ori;

-Mod ventilator Zero RPM pentru sarcini sub 220W;

-Reglare ideală a tensiunii;

-Alegere recomandată pentru jucători;  

 

        Produsele ROG Strix au o bună poziție pe piața PC-urilor și în prezent, Asus are o gamă largă de produse ROG Strix de la componente PC până la periferice care prezintă o estetică remarcabilă și o calitate superioară a construcției, în special la plăcile de bază.             Deși în categoria PSU, Asus a produs surse de alimentare decente sub ROG Strix, sursa de 550W este o alegere bună pentru constructorii de PC-uri.

        Nu este cel mai buna dar are câteva caracteristici remarcabile care concurează cu sursele de alimentare de top și face o alegere demnă pentru o construcție de PC de încredere.Estetica acestei surse este bună dar poate fi schimbată folosind autocolantele și logo-urile magnetice incluse in packet.Este complet modulară și are o eficiență 80 Plus Gold, care oferă eficiența promisă de Asus.Singurul dezavantaj pe care îl are este atunci când sarcina este inactivă, unde eficiența sa scade sub 80%) În caz contrar, reglarea tensiunii, timpul de susținere și zgomotul de undă depășesc standardele.

 

 

                                                          Încheierea :

 

    Unitatea PSU 80 Plus Gold nu este necesară dacă nu aveți suficienți bani, puteți merge cu o unitate Bronze sau chiar cu o unitate Silver dar asigurați-vă că vă poate proteja computerul de daune permanente.Unitățile de alimentare menționate mai sus sunt destinate celor care nu doresc să compromită eficiența, reglarea tensiunii și modularitatea.Ele sunt cu siguranță cele mai bune din industrie în prezent. 


Sursă : https://www.xtremegaminerd.com/best-550-watts-power-supply/