miercuri, 2 iunie 2021

Amplificator Grafic Dell Alienware În Carcasă GPU Externă

                                  

                                                      Raportul este întrerupt



        Dell a eliminat necesitatea portului de conexiune proprietar pentru a conecta amplificatorul grafic Alienware de la ultimele sale laptopuri și desktop-uri de jocuri.

        Se spune că Alienware Graphics Amplifier, o soluție GPU externă (eGPU) de la Dell, a fost întreruptă.Compania a lansat pentru prima dată amplificatorul grafic Alienware pentru anumite laptopuri de jocuri Alienware în anul 2014 și a oferit un port de conexiune proprietar în laptopurile mai noi pentru al utiliza.
       Anul acesta, portul lipsește printre laptopurile recent lansate de Alienware x15 R1, Alienware x17 R1 și Alienware m15 R6, aflandu-se printre alte modele de referintă.În acest moment, nu este clar dacă compania lucrează la o versiune mai nouă a soluției GPU externe Alienware Graphics Amplifier sau a abandonat complet conceptul.
    Amplificatorul grafic Alienware de la Dell era o carcasă externă care venea cu un slot PCI-Express x16 și o sursă de alimentare dedicată de 460W, care putea suporta o singură placă grafică completă, de tip desktop montată
în această carcasă.Acest lucru a permis laptopurilor mai vechi Alienware să folosească puterea unui GPU extern în loc să se bazeze pe propriile GPU interne restricționate din punct de vedere al performantei.
    Amplificatorul grafic Alienware avea, deasemenea, patru porturi SuperSpeed ​​USB 3.0 pentru conectarea perifericelor.Dar acum se pare că Dell a decis să întrerupă această soluție conform unui raport al "The Verge"

    Raportul spune că Dell a confirmat că Alienware Graphics Amplifier a fost întrerupt dar nu a spus dacă o nouă soluție eGPU este în lucru sau nu.Eliminarea portului de conexiune patentat de la ultimele sale modele de laptopuri Alienware și modelele desktop pentru jocuri ar putea fi, cele mai recente GPU-uri mobile Nvidia RTX din seria 3000 oferă o performanță superioară și au redus diferența dintre un GPU pentru laptop și un GPU extern dedicat.

    Dell și HP spun că lipsa de cipuri va atinge consumabilele pentru PC în acest an

    Decizia Dell ar putea fi, de asemenea, influențată de viteza crescută a datelor PCIe a Thunderbolt 4 în comparație cu Thunderbolt 3, care permite GPU-urilor externe să ofere și mai multă performanță, mai aproape ca niciodată de ceea ce oferă omologii lor pentru desktop.Mai important, este faptul că permite, deasemenea, GPU-ului extern să ruleze pe un port USB de tip C compatibil, fără a avea nevoie de o conexiune proprietară dedicată. Noile laptopuri de jocuri Alienware vin cu porturi Thunderbolt 4. 

 

Sursă : https://gadgets.ndtv.com/laptops/news/dell-alienware-graphics-amplifier-discontinued-external-gpu-gaming-laptop-desktop-report-2454536