marți, 24 august 2010

Statistici Internet

Va propunem sa cunoasteti mai bine internetul prin statisticile ce va vor permite cunoasterea urmatoarelor elemente.




În septembrie 2009, existau 1.73 miliarde de utilizatori de Internet din întreaga lume, aproximativ 25% din locuitorii planetei pământ. Aproape 420 milioane din aceşti utilizatori sunt din Europa, iar Europa este doar a doua regiune cu utilizatorii de Internet cele mai multe după Asia, care are nu mai puţin de 740 milioane de utilizatori şi în Statele Unite şi Canada reprezintă împreună un total de 253 de milioane de persoane. De asemenea, au existat peste 90 000 miliarde emailuri au fost trimise în 2009 şi că 80% din aceste e-mailuri au fost de publicitate. Numărul de mesaje e-mail-uri care au fost tranzitat de zi este aproape de 247 miliarde. Este de remarcat că printre 1.73 miliarde de utilizatori de Internet din întreaga lume, există doar 1.4 miliarde care au o adresă de e-mail.

Numărul de site-uri au ajuns la 234 milioane, din care 44 milioane au fost create anul trecut, iar 126 milioane site-uri sunt de fapt, blog-uri (fie el blog-uri sau companii private).

Consumul celor 2 milioane de servere Google a fost de $ 1.75 oră terawatt ceea ce este Echivalentul a două fabrici nucleare. Nu foarte ecologic, dar suntem conştienţi de faptul că Google a investit masiv în noi surse de energie, cum ar fi Googleplex care utilizează energia solară, chiar dacă este vorba de o picătură în ocean. Ştim, de asemenea, că fiecare căutare pe Google este echivalentul a 7 grame de CO2 consumat. Pentru comparaţie, un fierbător de apă generează 15 grame de dioxid de carbon. Fiecare zi contine aproape 200 de milioane de căutări Google, va vom lasa sa va imagineti numărul de ceşti de ceai.

O pagina web fără imagini consuma 0.02 grame de CO2 pe secundă (ne putem gândi că această statistică se referă la pagini web care sunt optimizate în mod corespunzător pentru utilizatori). O pagină cu o parolă îmbogăţeste amprenta de carbon la 0,02 grame pe secunda (10 ori mai mult decât o singură pagină şi este în continuare doar cu scop informativ!).

De exemplu pentru cei care au un avatar în Second Life intru-un an ar duce la un consum echivalent consumului mediu de energie din Brazilia în aceeaşi perioadă, în jur de 1752 kWh, care nu este foarte ecologic.. Dacă vom rămâne în sfera socială şi reţele sociale precum Facebook avem o mulţime de statistici. Aflăm că peste 400 milioane sunt prietenii virtuale care sunt înregistrate pe Facebook, există 500000 aplicaţii şi jocuri disponibile şi că 200 milioane de utilizatori log on în fiecare zi, sau 50% din utilizatorii de reţele sociale. 30 miliarde fotografiile sunt stocate pe Facebook (figura încă 2009), sau de 6 ori că Flickr este site-ul stele specializate în schimbul de informaţii şi stocarea fotografiilor de pe Internet. Imaginaţi-vă numărul de servere şi resurse pentru toate aceste instrumente şi reţele sociale Facebook şi au aproape 30 de mii servere pentru a rula aceasta aplicatie.

O altă reţea bine cunoscut este Twitter, aceasta ar fi de 75 de milioane de abonaţi, iar numărul de tweets pe zi s-ar ridica la 27.3 milioane (ştiind că aproape 40% din utilizatori nu au publicat un singur tweet ). Cifrele sunt consecvent impresionante, cu siguranţă, dar care nu sunt obisnuite pentru ambele statistici web. Utilizatorii trebuie să ştie de asemenea, că actorul american Ashton Kutcher foloseste pseudonimul @aplusk şi a avut la acel moment 4250000 "adepţi" din 2009 pe Twitter!

In acest context nu sunt numai retelele sociale,ci si site-uri video precum YouTube, care colectează cifrele halucinant, ca un miliard de clipuri video rulate zilnic de către utilizatori şi aproape 13 milioane de videoclipuri noi pe zi. Statisticile arată că in U. S. utilizatorii de Internet utilizeaza o medie de 182 pe lună videoclipuri pe YouTube.

Pentru mai multe informaţii in sursa şi clipul urmator:


Sursa : http://www.techyou.fr/2010/07/les-chiffres-fous-du-web/